Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Inspectie verbiedt cardioloog verder te werken

Redacteur Zorg+Welzijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft cardioloog Bialoglowski uit Amsterdam het bevel gegeven per direct zijn werk neer te leggen. Ook gaat de inspectie een tuchtklacht tegen hem indienen.
Inspectie verbiedt cardioloog verder te werken

De inspectie had eerder met de vrijgevestigd cardioloog afgesproken dat hij zijn praktijk zou sluiten per 1 maart 2012, omdat er grote zorgen bestonden over de kwaliteit van de zorg. De praktijk werd gesloten, maar vorige week hoorde de inspectie dat de man weer aan het werk zou zijn.

Losse documenten

Bij een inspectiebezoek bleek dat Bialoglowski toch weer patiënten heeft gezien en recepten heeft uitgeschreven. Zijn praktijk zou een chaos geweest zijn: de inspecteurs troffen stapels dossiers aan, losse documenten met patiëntgegevens en uitkomsten van onderzoeken zonder vermelding van de persoonsgegevens van de betreffende patiënt.

Tuchtrechter

De cardioloog mag in ieder geval niet werken totdat de tuchtrechter een uitspraak heeft gedaan. De tuchtrechter wordt ingeschakeld bij ernstig normoverschrijdend gedrag van een medische beroepsbeoefenaar. De tuchtrechter kan medisch professionals bestraffen met een waarschuwing, een berisping, een geldboete, een schorsing, een gedeeltelijke ontzegging van de bevoegdheid en een doorhaling van de inschrijving in het BIG-register waarin zorgverleners verplicht ingeschreven staan. (Zorgvisie – ANP / foto: ANP)

Lees meer

IGZ beveelt Utrechtse huisarts te stoppen

Apotheek Lagaay-Westblaak onder toezicht IGZ

IGZ positief over operatiekamers Admiraal de Ruyter

2 REACTIES

  1. In hoeverre controleert de Inspectie na een overtreding ?
    Je laat iemand die een overtreding begaat toch niet doorwerken. Voor mij blijft het onbegrijpelijk. De Politiek hoor ik in de Tweede Kamer te weinig vragen stellen bij overtredingen. Hopenlijk wordt het nu de verkiezingen geweest zijn beter !

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.