Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Inspectie voor de Gezondheidszorg levert fte’s in

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) moet het dit jaar met 10,2 fte’s minder doen. Dat staat in het werkplan van de IGZ voor 2010 dat deze week verschenen is. Ook in 2011 moet de Inspectie het met minder werknemers doen.
Inspectie voor de Gezondheidszorg levert fte’s in

De reductie van het aantal werkplekken bij de inspectie is afgesproken in het regeerakkoord. De inspectie zet jaarlijks voor 369 fte aan mankracht in. In 2010 gaan hier 10, 2 fte’s vanaf. In 2011 moeten er 20,4 fte’s ingeleverd worden. IGZ-woordvoerder Wouter van der Horst zegt dat deze kortingen op het aantal medewerkers de capaciteit van de inspectie niet aanzienlijk zal beperken. “Normaliter wordt in het regeerakkoord twintig procent bezuinigd op overheidsorganen zoals de IGZ. De minister voor Volksgezondheid heeft gezegd de inspectie te zullen ontzien van dit kortingspercentage. Onze taakstelling is daarom aanzienlijk lager dan twintig procent, namelijk zo’n vijf procent.” De banen die verdwijnen zitten volgens Van der Horst voornamelijk in het project Zichtbare Zorg. “Dit project valt onder onze begroting, maar zal voortaan zelfstandig verder gaan en daarin zit voor het grootste deel de reductie van dit jaar. Onze werkvoorraad zal dus niet wezenlijk groeien.”

Kamervragen

Volgens Kamerlid Renske Leijten van de SP kan de IGZ minder doen als ze met minder mensen moeten werken. Leijten zegt dat de inspectie daarom juist meer geld nodig heeft. “Wij hebben een amendement ingediend waarin we extra budget willen vrijmaken voor de inspectie. Dat heeft het helaas niet gehaald. In het komende debat over de slagkracht van de inspectie zullen we dit alsnog aankaarten. We wachten daarbij nog steeds op een reactie over het rapport van de Ombudsman naar het functioneren van de IGZ. Volgens ons laat dat functioneren te wensen over en moet er daarom capaciteit bij in plaats van af.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Minder geld voor Inspectie

Inspectie dient tuchtklachten te onregelmatig in

‘IGZ doet te weinig met klachten van burgers’

1 REACTIE

  1. Zelf werkzaam vanaf 1970 in de Zorg , maar de IGZ heb ik nooit gezien. Gewerkt in het St Laurens Ziekenhuis ( 1973) te Ginneken ; Baronie Ziekenhuis 1993( voormalig SLZ + Diaconessen Zkhs ) Breda , en het is allemaal gefuseerd Amphia Zkhs ( Ignatius Zkhs + MC De Klokkenberg + De Baronie Zkhs + Pasteur Zkhs ) en OR-lid (vanaf 1975; niet continu ). Het heeft te maken met Communicatie van de IGZ met de werkvloer van ZorgInstellingen.Het heeft geen draagvlak in de Politiek.Je moet je laten horen en je resultaten laten zien over Kwaliteit in de Zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.