Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Inspecties controleren zorginstellingen op brandveiligheid

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), de Vrom-inspectie (VI) en de Arbeidsinspectie (AI) gaan de zorgsector in oktober inspecteren op het gebied van de brandveiligheid.
Inspecties controleren zorginstellingen op brandveiligheid

In totaal bezoeken de inspecties honderd zorginstellingen, waarvan ongeveer tien tot twintig instellingen uit de gehandicaptenzorg. De inspecties beschouwen dit als een monitoronderzoek op basis waarvan al dan niet nadere inspectieactiviteiten kunnen worden geïnitieerd. Naar verwachting worden de resultaten van dit inspectieproject aan het eind van het eerste kwartaal 2011 gepresenteerd.

BHV-organisatie en technische brandveiligheid

In dit gezamenlijke project is de aandacht van de AI gericht op de BHV-organisatie, ontruimingsplannen en ontruimingsoefeningen. De VI richt zich vooral op de technische brandveiligheid van het gebouw in relatie tot de eisen die hieraan worden gesteld, onder andere in de gebruiksvergunning. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Brand in woonzorgcentrum kost bewoonster het leven

Vrouw overleden na brand in verzorgingshuis

Groot brandveiligheidsonderzoek in de ggz

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Inspecties kunnen beter doen wat ze al nalaten :foute en miskleunende artsen op een zijspoor zetten, zie radar dd. 21.03.2010. in plaats van de brandveiligheid nagaan’.Of werken die al bij de inspecties?? Laat dan ook de brandweer maar de gezondheidszorg controleren.

  2. Lees alle reacties
  3. In de Zorg is nog veel te doen op het gebied van Brandveiligheid.
    Ontruimingsoefeningen worden te weinig of niet gedaan. Veel gebouwen voldoen niet aan de eisen van deze tijd , jaar 2010/2011. De Inspecties ( IGZ; VI en AI ) hebben voor de komende jaren een hoop te doen. De Politiek kan en moet daar zeker niet op bezuinigen !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.