Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Instelling verzuimde isoleren te melden

Huize Maasveld, een instelling voor verstandelijk gehandicapten in Maastricht, heeft een 47-jarige bewoonster 24 dagen in isolatie gehouden zonder de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op de hoogte te stellen, zoals is vereist. Verzoeken van haar familie om de maatregel op te schorten, werden mogelijk genegeerd.

Directrice Maria Venderink heeft dat maandag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in de Limburgse regiokranten. De vrouw werd op 13 november in een ‘prikkelarme’ slaapkamer opgesloten met alleen een bed en een toilet. Na enkele dagen keerde ze terug naar haar eigen kamer die was leeggeruimd. De IGZ was niet geïnformeerd na zeven dagen, zoals in de wet staat. Een ‘afschuwelijke fout’, aldus Venderink.

De directie laat nog onderzoeken of de gedragswetenschapper die heeft besloten over de isolatiemaatregel juist heeft gehandeld. De familie stelt dat meerdere verzoeken zijn gedaan om die situatie te beëindigen. (ANP)

Lees ook:

Actieplan ggz moet separaties terugdringen

Dwangmedicatie erger dan separatie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.