Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Intelligente camera helpt slechtziende mensen lezen

Redacteur Zorgvisie
Een nieuw apparaat helpt blinde of slechtziende mensen lezen, zodat ze daarbij geen hulp meer nodig hebben van andere mensen of afhankelijk zijn van brailleteksten. De OrCam MyEye, zoals het apparaat heet, leest teksten hardop voor.
Foto: OrCam MyEye

De OrCam MyEye is een product van OrCam Technologies, een bedrijf dat in 2010 is opgericht. Mensen die blind of slechtziend zijn, kunnen de draagbare camera gebruiken om teksten te lezen. De OrCam MyEye herkent zowel geprinte als digitale teksten en leest die hardop voor aan de drager. Zo helpt de camera mensen met een visuele beperking bijvoorbeeld om (digitale) kranten, boeken en lange teksten te lezen, maar ook bij bushaltes en met menukaarten. Ook kan het apparaat producten en gezichten herkennen en gebruikers daarover informeren.

Door het innovatieve apparaat zijn gebruikers niet meer afhankelijk van anderen of van brailleteksten, laat OrCam weten. De camera wordt nog niet door alle zorgverzekeraars vergoed.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.