Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Invallen bij zorginstellingen wegens fraude

In verband met fraude met zorggelden heeft een speciaal onderzoeksteam van de Inspectie SZW gisteren doorzoekingen gedaan in vier panden in Den Haag en een in Rotterdam.
geld.onguur.fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Dat maakt het OM vandaag bekend.

Het zou gaan om honderdduizenden euro’s aan misbruik van persoonsgebonden budgetten.  

Pgb

Een zorginstelling en een stichting die de pgb-gelden beheert, behoren tot de verdachten. Zij beheren het geld van cliënten van wie een deel de Nederlandse taal niet machtig is. Ook twee personen die betrokken zijn bij de organisaties zijn verdacht. Twee kantoren en drie woningen zijn doorzocht. De administratie is meegenomen en op de bankrekeningen ligt beslag.

Zorgfraude

Het gespecialiseerde rechercheteam Zorgfraude onderzoekt of de verdachten met de DigiD van hun cliënten hebben ingelogd bij onder anderen de Sociale Verzekerings Bank. De verdachte instellingen zouden minder zorg hebben geleverd dan in rekening is gebracht. Het daarmee opgestreken geld zou vervolgens zijn witgewassen.

Dossier Fraude in de zorg
Zorgfraude is een structureel probleem dat de maatschappij jaarlijks veel geld kost. Het dossier bevat artikelen over frauduleuze praktijken, fraudebeheersing en foutieve declaraties.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.