Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Invoering nieuw ZIS legt ’t Lange Land bijna geheel plat

Mario Gibbels
’t Lange Land ziekenhuis in Zoetermeer is bezig met de invoering van een nieuw ziekenhuis informatiesysteem van ChipSoft. Het huidige systeem is verouderd. De invoering heeft nogal wat voeten in de aarde voor de medische zorg: van donderdagmiddag 19 november tot en met vrijdagmiddag 20 november worden alleen de hoogstnoodzakelijke handelingen uitgevoerd.

Er zijn geen poliklinische spreekuren op donderdagmiddag en vrijdagochtend. Tevens kunnen er geen afspraken telefonisch worden gemaakt. Het operatieprogramma vindt wel doorgang en ook de Spoedeisende Hulp is geopend.

‘Alles moet naadloos op elkaar aansluiten’

In november van dit jaar wordt het nieuwe systeem in gebruik genomen. Verpleegafdelingen, poliklinieken, alle onderdelen van het ziekenhuis krijgen hiermee te maken. “Afspraken, vervolgafspraken, uitslagen, alles moet naadloos op elkaar aansluiten”, meldt het ziekenhuis. “Het nieuwe informatiesysteem ondersteunt de medewerkers bij hun logistieke en administratieve werk: uiteindelijk komt dit ten goede van de patiënt.”

Wennen

Op dit moment wordt de registratie in verschillende deelsystemen vastgelegd. In de toekomst wordt dit één geheel, op elke plek in het ziekenhuis toegankelijk. Vanzelfsprekend is deze informatie slechts toegankelijk voor diegenen die bij de behandeling van de patiënt betrokken zijn. Vanaf 23 november werkt iedereen met het nieuwe systeem. “Alle 1400 medewerkers zullen er aan moeten wennen”, stelt ’t Lange Land. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.