Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Invoering nieuwe ggz-bekostiging zonder vangnet is misrekening

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Veel grote ggz-aanbieders kunnen pas sinds het vierde kwartaal van 2022 facturen versturen. De invoering van het zorgprestatiemodel (zpm) in 2022 gaat gepaard met softwareproblemen en gemiddeld 5 procent omzetverlies, met uitschieters tot 12 procent. Ggz-aanbieders moeten aan banken kunnen uitleggen dat de problemen eenmalig zijn en dat in 2023 alles weer goed komt, stellen Arent van der Heide (financieel directeur GGZ Delfland) en Helmer de Coninck (partner PwC). ‘Als 2023 net zo slecht wordt als 2022, dan is het de vraag of banken een waiver zullen verstrekken.’
Fotolia 79129808 Subscription Yearly L.jpg

‘Eindelijk kunnen we factureren’, verzucht Arent

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. En toch hebben deze grote GGZ werkgevers het IZA ondertekend in de persoon van de Nederlandse GGZ. Toekomstige bekostiging was een belangrijk onderdeel van het IZA, dus dit is een gemiste kans om daar goede afspraken over te maken. De huisartsen hadden meer ballen om het IZA niet te ondertekenen omdat ze de zorgverzekeraars niet vertrouwden op hun woord. En daar hadden ze gelijk in.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.