Inzetbaarheid-scan geeft reëel beeld personeelstekort

Een van de redenen dat het personeelstekort verder oploopt, is de vergrijzing. Met generatieregelingen proberen ziekenhuizen oudere werknemers langer door te laten werken. Het Spaarne Gasthuis gaat verder en betrekt alle generaties bij het HRM-beleid om zo een beter beeld te krijgen van de inzetbaarheid. De oplossing kan in huis liggen.
 

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Generatiebeleid
Foto: Nyul/Stock.adobe.com

De ontwikkeling van generatiebeleid is een afspraak uit de cao voor het ziekenhuispersoneel. Inmiddels heeft ruim de helft van de ziekenhuizen, revalidatiecentra en categorale instellingen een dergelijke regeling of is bezig er één te ontwikkelen, blijkt uit onderzoek van de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ). Een van de ziekenhuizen is het Spaarne Gasthuis. Sinds 1 januari hebben zij een generatieregeling, maar zij voeren het generatiebeleid verder door dan anderen. De afspraken in de cao zijn volgens het Spaarne Gasthuis exclusief toegeschreven aan de oudere werknemer, terwijl elke generatie eigen kenmerken en vraagstukken op het gebied van inzetbaarheid en behoeften heeft.

Vicieuze

0
530

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.