Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

iPhone-techniek bestrijdt pijn

Mark van Dorresteijn
Artsen van Ziekenhuis Rijnstate hebben voor het eerst in Nederland een neurostimulator voor ruggenmerg geïmplanteerd. Het apparaat maakt gebruik van de motion sensing technologie zoals die gebruikt wordt door de iPhone of Nintendo Wii.
iPhone-techniek bestrijdt pijn

De techniek zorgt ervoor dat de neurostimulator zich automatisch aanpast aan een verandering in de positie van het lichaam of activiteit van de patiënt. Daardoor krijgt de patiënt op elk moment de juiste stimulatie en pijnbestrijding.

Bewegingsvrijheid

Anesthesioloog Jan Willem Kallewaard van Ziekenhuis Rijnstate: “Mensen zijn constant in beweging, of ze nu opstaan uit een stoel, lopen in de straat, of ontelbare keren omdraaien in hun slaap. Dit apparaat moet patiënten helpen een betere controle over hun pijn te krijgen. De neurostimulator zorgt niet alleen voor een betere pijncontrole en meer bewegingsvrijheid, maar ook voor een verminderd medicijngebruik.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Oncologiecentrum meer aandacht voor pijnbestrijding

IGZ: ‘Pijnbestrijding Slotervaart scoort slecht’

iPods in de wachtkamer

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.