Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ipse, Vierstroom en Assist starten Wmo-bedrijf

Zorgorganisaties Ipse de Bruggen, Fundis, voorheen Vierstroom en Assist hebben vergevorderde plannen om samen een zelfstandig Wmo-bedrijf op te richten. Het nieuwe bedrijf wil integrale zorg in de wijk voor zowel kwetsbare ouderen als mensen met een beperking aanbieden.
Ipse

Het nieuwe Wmo-bedrijf van Ipse de Bruggen, Fundis en Assist wil kwaliteitszorg bieden die momenteel nog onder de AWBZ valt maar vanaf 2015 niet meer. Het werkgebied van het nieuwe bedrijf bestrijkt heel Zuid-Holland. In de opzet staat het verbinden van de doelgroepen kwetsbare ouderen en mensen met een beperking voorop.

Personele consequenties

Woordvoerder Patricia Pol van Ipse de Bruggen laat desgevraagd weten dat nog niet bekend is wat de nieuwe werkwijze voor personele gevolgen zal hebben. ‘We zijn momenteel nog aan het berekenen wat de consequenties zijn van het nieuwe overheidsbeleid. Dat er consequenties zullen zijn staat wel vast. Het is ons streven om gedwongen ontslagen te voorkomen.’

Ambulante woonbegeleiding

Vanaf 1 januari 2015 gaan de ambulante woonbegeleiding en dagbesteding van de AWBZ over naar de Wmo. Om vanaf die datum alle burgers met een ondersteuningsvraag te kunnen begeleiden, hebben de drie organisaties de handen ineen geslagen. Samen willen zij nog betere en meer doelmatige zorg bieden.

Bestuursleden

‘Om ook vanaf 2015 aan de vraag van onze cliënten tegemoet te kunnen komen, is deze stap essentieel. Ik ben verheugd dat wij met Fundis de zorginhoud voor deze groep burgers verder kunnen vormgeven. Assist levert daar de essentiële ondersteuning bij’, aldus Jan van Hoek, voorzitter raad van bestuur Ipse de Bruggen. Ook Fundis bestuurder Jeroen van den Oever kijkt uit naar de samenwerking en heeft vertrouwen in de toekomst. ‘Door met Ipse de Bruggen en Assist een nieuw bedrijf op te richten kunnen wij kwetsbare burgers de ondersteuning bieden die past bij hun vraag, aldus Van den Oever.’

Nieuw bedrijf

Na afronding van de medezeggenschapstrajecten volgt het definitieve besluit. Op een later moment wordt de naam van het nieuwe bedrijf bekend gemaakt.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.