Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Iriszorg digitaliseert zorg met e-health

Mark van Dorresteijn
Ggz-organisatie IrisZorg gaat de behandelprocessen verrijken met e-health. Cliënten moeten via het e-healthportaal meer zelfredzaamheid ervaren.
Iriszorg digitaliseert zorg met e-health
Foto: ANP - Koen Suyk

De eHealth Suite, zoals het portaal heet, wordt geleverd door Zorgaanbieders Online. De ervaring van Zorgaanbieders Online bij vergelijkbare GGZ-instellingen, de kennis van koppelingen met het epd, beschikbare content, waaronder zelfmanagementtoepassingen en het gebruiksgemak voor behandelaren gaf de doorslag voor deze keuze, stelt Iriszorg

Ondersteuning cliënten

Binnen de nieuwe werkwijze worden cliënten digitaal ondersteund in het verkrijgen van meer zelfredzaamheid. De behandeling wordt hierbij ondersteund door beveilig berichtenverkeerd, beeldbellen, registratie, inzage middelengebruik en andere digitale hulpmiddelen voor coaching en begeleiding van cliënten. Daarbij wordt er ondersteuning geboden voor geprotocolleerd werken dankzij de inzet van zorgpaden. Hierbij zijn ook een aantal bewezen e-healthinterventies beschikbaar die al door andere instellingen worden gebruikt.

Uitrol

IrisZorg start eerst bij de basis ggz en zal het platform vervolgens verder uitrollen binnen de hele organisatie. ‘De suite van Zorgaanbieders Online maakt het mogelijk dat cliënten op elk moment en elke plaats kunnen werken aan hun eigen hersteltraject. Dit stelt ze in staat om hun eigen behandeling en begeleiding vorm te geven. De Suite sluit naadloos aan op de visie van IrisZorg: het centraal stellen van de cliënt en het bieden van effectieve en efficiënte behandeling en begeleiding’, aldus Ron van de Meeberg, projectleider e-health bij IrisZorg.

Iriszorg

IrisZorg is een ggz-instelling met 60 locaties in Gelderland, Overijssel en Flevoland en biedt zorgtrajecten voor opvang, wonen, werken en verslavingsbehandeling.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.