Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Israëlisch instituut ontwikkelt medisch mini-kruiprobotje

Mario Gibbels
Het Israel Institute of Technology Technion heeft een miniatuur robotje ontwikkeld dat klein genoeg is om door bloedaders te kruipen. Dat meldt E-Health Europe.

Het prototype van de ViRob is één millimeter breed en twaalf millimeter lang en kan zich met een snelheid van negen millimeter per seconde voortbewegen. Het robotje heeft kleine pootjes die ervoor zorgen dat het kan kruipen en niet weggespoeld wordt door het stromend bloed.

ViRob is ontwikkeld om hele precieze medische ingrepen te kunnen verrichten, zoals het dotteren van een slagader of de behandeling van een tumor.

De onderzoekers van Technion zijn nu aan het bekijken of ze de ViRob kunnen gebruiken voor de behandeling van longkanker door het heel gericht in te zetten voor de toediening van medicijnen en het wegnemen van stukjes weefsel van de long. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheid om extra apparatuur aan het robotje toe te voegen zoals elektrodes en een mini medicijnen capsule. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.