Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Jaap Bonjer: ‘Als coronastorm gaat liggen, valt de OK-capaciteit terug’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Chirurg Jaap Bonjer, boegbeeld van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, wil een flexibele inzet van verpleegkundigen, artsen en ander zorgpersoneel om de OK-capaciteit te vergroten. ‘In oorlogstijd heb je behoefte aan mensen met algemene basisvaardigheden die breed inzetbaar zijn. We moeten niet zo rigide doen over uitwisselbaarheid, maar superspecialisatie loslaten om elkaar op te vangen.’
Heelkunde Jaap
Chirurg Jaap Bonjer: ‘Als de coronastorm gaat liggen, verwacht ik een dip in de operatiecapaciteit. Terwijl we juist dan alles op alles moeten zetten om de OK-capaciteit te vergroten.’

Jaap Bonjer, voorzitter van de Nederlandse

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Met alle respect maar de tijd dat het stoer was om allerlei persoonlijke risico’s te nemen die kleiner waren dan het hogere doel ligt achter ons. Bij niet adequate zorg is het individu verantwoordelijkheid en niet het hogere doel. Leuk interview en typisch met een daarbij behorende chirurgische ‘keek op de week’!

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.