Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jacques Martini is nieuwe bestuursvoorzitter Trajectum

Mark van Dorresteijn
Jacques Martini is benoemd tot de nieuwe bestuursvoorzitter van Trajectum, een instelling voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. De nieuwe voorzitter van de raad van bestuur is benoemd per 15 september.
Jacques Martini is nieuwe bestuursvoorzitter Trajectum

Martini studeerde Nederlands recht en specialiseerde zich in arbeids-, ondernemings- en bestuursrecht. Vanaf 2001 raakte hij als directeur van de sector TBS voor het eerst betrokken bij mensen met een psychische stoornis. Een werkterrein dat hem interesseerde. Martini: “Het is een moeilijke opdracht om mensen weer een mogelijkheid te bieden om uiteindelijk zo volwaardig mogelijk aan de samenleving deel te nemen. In de uitvoering van die maatschappelijke taak zijn we in Nederland verrekte goed.” In 2007 werd zijn taak verbreed tot de gehele forensische zorg waardoor hij de verantwoordelijkheid kreeg over de inkoop van de zorg bij circa vijftig zorginstellingen.

Keten van aangeboden zorg

Het nieuwe bestuurslid meent dat Trajectum nog beter moet aangeven hoe de keten van aangeboden zorg voor cliënten er uit ziet en hoe de onderlinge schakels in elkaar grijpen. “Het dwingt ons ook om de samenwerking binnen Trajectum vorm en inhoud te geven. Dat zal een proces van jaren zijn”, aldus Martini.

Trajectum

Stichting Trajectum richt zich op de behandeling en begeleiding van mensen met een lichte verstandelijke beperking. De stichting is in oktober 2004 ontstaan uit de al bestaande samenwerking tussen Hoeve Boschoord en Hanzeborg. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.