Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Jan Coolen directeur Zorgondersteuning Cordaan

Mark van Dorresteijn
Jan Coolen is per 1 januari 2011 benoemd tot directeur Zorgondersteuning bij de Amsterdamse zorginstelling Cordaan. Coolen gaat meewerken aan cliëntgerichte vernieuwingen in de zorg. Naar eigen zeggen wil hij daarmee dichter bij de directe zorg aan cliënten zijn bijdrage leveren.
Jan Coolen directeur Zorgondersteuning Cordaan

Coolen werkte hiervoor als manager bij de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie van het team dat zich bezighoudt met de kostenontwikkeling binnen de zorg en met veranderingen in het verzekerde pakket. Dit zowel op het gebied van de Zvw als de AWBZ.

Loopbaan

Daarvoor werkte hij bij Zorgverzekeraars Nederland onder meer als coördinator van de AWBZ. Maar hij hield zich daar ook bezig met het bredere terrein van de gezondheidszorg waaronder de eerste lijn en het preventiebeleid. Eerder was hij manager ‘zorginnovatie en beleid’ bij het Nederlands Instituut Zorg en Welzijn. Daarvoor twintig jaar universitair hoofddocent bestuurskunde. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

8 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Als jarenlang lid van een Verwantenraad binnen Cordaan adviseer ik u minstens ’n maand bij een aantal vooral VGZ Cordaanvestigingen dagelijks mee te WERKEN en goed naar clienten en vooral naar het personeel te luisteren. Ook nodig ik u graag uit bij een vergadering van onze verwantenraad.
    Veel succes gewenst! in uw nieuwe baan!
    Ton van der Wegen, Middelie
    0299 621730

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.