Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jan de Vries weg bij ActiZ

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Directeur ActiZ stapt per direct op.
jandevries400 (1).jpg

Dat meldt ActiZ vanochtend. 

Werkwijze
De brancheorganisatie van zorgondernemers en hun directeur hebben naar eigen zeggen ‘in goed onderling overleg besloten om afscheid van elkaar te nemen’. De Vries en ActiZ kwamen de afgelopen weken tot de conclusie dat hun inzichten en werkwijze te veel van elkaar verschillen en dat afscheid de beste optie is. Het bestuur van ActiZ dankt De Vries voor zijn inzet.

ActiZ
De Vries heeft zijn werkzaamheden meteen neergelegd. Hij was sinds 1 januari dit jaar werkzaam bij ActiZ. Het bestuur van ActiZ wil op korte termijn een interim directeur aanstellen en beraadt zich op de invulling van het directeurschap van ActiZ.

Kwaliteitskader
De Vries maakte zich sterk voor een nieuw kwaliteitskader in de ouderenzorg. Hij was de regels, afvinklijstjes en protocollen zat. In een blog bij Zorgvisie zei hij: ‘Durven we echt voor betere zorg voor de cliënt te gaan en het oude systeem los te laten? Of grijpen we terug op het oude vertrouwde, vanuit de illusie dat we kwaliteit realiseren door checklists en indicatoren?’

Inspectie
ActiZ weigerde in eerste instantie om opgevraagde kwaliteitsgegevens te verstrekken aan de Inspectie, omdat onvoldoende duidelijk zou zijn hoe de igz deze gegevens zou interpreteren. Eind vorige week kwam het bericht dat de brancheorganisatie de kwaliteitsgegevens toch weer zal gaan aanleveren. In het Kamerdebat over de bezettingsnorm van verpleeghuizen, afgelopen donderdag, kreeg ActiZ er flink van langs. De brancheorganisatie was genoodzaakt excuses aan te bieden aan staatssecretaris Martin van Rijn. 

Dossier Personalia

In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.