Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jan Kimpen vertrekt bij het UMCU

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Op 1 november treedt hij uit eigen beweging terug. De hoogleraar kindergeneeskunde is zeven jaar bestuursvoorzitter geweest van het UMC Utrecht.
Jan Kimpen vertrekt bij het UMCU
Foto: UMC Utrecht

Kimpen zegt ‘acht prachtige jaren’ leiding te hebben gegeven aan het academische ziekenhuis. Er ligt een nieuwe strategische agenda klaar om te worden ingevoerd. Dat is voor  hem het moment geweest het voorzitterschap over te dragen. Kimpen wil zich nu weer voor een langere periode verbinden aan een andere organisatie. Hij wil op dit moment niet nader op zijn komende vertrek ingaan.

UMC Utrecht

Kimpen werkte als kinderarts, opleider en hoogleraar Kindergeneeskunde en in verschillende bestuursfuncties bij het UMC Groningen en het UMC Utrecht. In 2007 is hij benoemd tot vice-voorzitter en sinds 1 januari 2009 is hij voorzitter van de raad van bestuur van het UMCU.

Oncologisch centrum

Onder leiding van Kimpen vindt een omvangrijke reorganisatie plaats in het UMCU. Alle oncologische zorg wordt uit de bestaande organisatie gehaald en in een aparte stichting geplaatst. Die stichting moet gaan fuseren met het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Beide ziekenhuizen wilden hiervoor een joint venture opzetten die dit jaar gerealiseerd had moeten zijn. Vorig jaar kregen de fusiepartners hiervoor toestemming van de ACM maar de fusie is inmiddels in de ijskast gezet.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen. Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.