Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Janneke van Vliet weg bij Vlietland Ziekenhuis

Janneke van Vliet is weg als bestuurslid van het Vlietland Ziekenhuis, volgens de raad van toezicht “in goed overleg”. Medisch specialist Rob van der Heijden is haar opvolger.

Het voormalige bestuurslid is “vertrokken met goedvinden van beide partijen”, zegt Rudy Rabbinge, voorzitter van de raad van toezicht van het Schiedamse ziekenhuis. “We hebben behoorlijke overeenstemming bereikt.” Op de reden van het plotselinge vertrek, dat hij geen ontslag wil noemen, wil hij niet ingaan. Ook de ex-bestuurder zelf geeft geen commentaar.

Vertrek collega

Van Vliet bestuurde het Vlietland Ziekenhuis sinds 2004. In 2005 moest haar collega Lucas Elting ook vertrekken, maar dat was volgens Rabbinge “een totaal andere situatie”. “Dat was echt een ontslag, omdat hij te weinig leiding had gegeven aan de nieuwbouw en aan het ziekenhuis. Nu is de situatie van een andere orde.”

Groot verlies

Het nieuwe bestuurslid naast voorzitter Gerrit-Jan van Zoelen is cardioloog Rob van der Heijden, die daarnaast zijn vakgroep blijft leiden. Van Vliet was van oorsprong verpleegkundige, reden waarom de voorzitter van de Verpleegkundige Adviesraad Alex Lindenburg haar vertrek zeer betreurt. “Het is voor ons een groot verlies omdat zij ons in veel zaken heeft gesteund. Onder meer in het beter neerzetten van de verpleegkundige beroepsgroep, de grootste groep binnen het ziekenhuis. Het helpt als zo’n sterke persoon, de bestuurder achter je staat. Ik moet nu een specialist, die andere belangen heeft, gaan uitleggen wat verpleegkundigen drijft.” (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Een moeras van bouwfouten – Reconstructie van een nieuwbouwdrama

LeidersTalent 4: Janneke van Vliet

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.