Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jansen Steur krijgt drie jaar onvoorwaardelijk

Sarah Berends
Jansen Steur krijgt een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar opgelegd wegens het opzettelijk opstellen van foute diagnoses, het onterecht voorschrijven van zware medicijnen en het niet nakomen van zijn zorgplicht. Dit heeft de rechtbank vandaag in Almelo in een anderhalf uur durende samenvatting van het vonnis bekendgemaakt.
Jansen Steur krijgt drie jaar onvoorwaardelijk
Foto: ANP - Aloys Oosterwijk

Volgens RTV Oost heeft Jansen Steur bij zijn entree via de achterkant van de rechtbank al geroepen dat hij een slechte uitkomst verwachtte. Rechtbankvoorzitter Bordenga rekent het hem zwaar aan dat hij zijn zorgplicht heeft geschonden. Verder acht de rechtbank Jansen Steur volledig toerekeningsvatbaar.

Relatie Marianne Vial

De zwaarste beschuldiging in het strafproces betreft de relatie tussen de behandeling door Jansen Steur en de zelfmoord van zijn patiënte Marianne Vial. De zus van Marianne Vial was ook aanwezig bij de uitspraak waarin hij op dit punt schuldig werd bevonden.

Grote belangstelling

De Nederlandse pers is uitgelopen naar de Almelose rechtbank. Twitteraars tweeten veel over de zaak Jansen Steur. Wegens de grote belangstelling voor de uitspraak van de rechtszaak was er een speciale perszaal ingericht waarin de uitspraak via beeldschermen te volgen was. In de zittingszaal waren te weinig zitplaatsen voor alle belangstellenden. Slachtoffers en familie kregen voorrang bij de zitplaatsen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.