Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jansen Steur stemt in met gedragsonderzoek

Redacteur Zorg+Welzijn
Ex-neuroloog Ernst Jansen Steur is bereid mee te werken aan een gedragskundig onderzoek in de rechtszaak die momenteel tegen hem loopt. Dat heeft zijn advocaat Frank van Gaal maandag laten weten.
Jansen Steur stemt in met gedragsonderzoek
Foto: ANP Aloys Oosterwijk

Eerder weigerde Jansen Steur mee te werken, omdat de psychiater volgens hem “vooringenomen” was. Maandag was een pro-formazitting in wat nu al de grootste medische strafzaak in Nederland wordt genoemd.

Verdacht

De voormalig neuroloog wordt verdacht van onder meer het stellen van verkeerde diagnoses met verstrekkende gevolgen voor zijn patiënten en diefstal. Een patiënte pleegde zelfmoord na een slechtnieuwsgesprek met de neuroloog. Jansen Steur bleek verslaafd te zijn aan medicijnen die hij verduisterde uit het Medisch Spectrum Twente, waar hij tot 2003 werkte. Als hij wordt veroordeeld, hangt hem een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd.

Strafzaak

Waarschijnlijk wordt in november van dit jaar begonnen met de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak. Die gaat meerdere dagen in beslag nemen. Van Gaal heeft aangegeven dat Jansen Steur (67) daar persoonlijk bij aanwezig zal zijn. Verschillende slachtoffers van de neuroloog hebben duidelijk gemaakt gebruik te willen maken van hun spreekrecht.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.