Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Japanse artsen gebruiken iPad tijdens operatie

Mark van Dorresteijn
Chirurgen in het Kobe University Hospital in Japan hebben in de operatiekamer succesvol gebruikgemaakt van Apple’s iPad. Dat meldt het ziekenhuis.
Japanse artsen gebruiken iPad tijdens operatie

Het apparaat werd tijdens de operatie gebruikt om de CT-scans van de organen van dichtbij te kunnen bekijken. De Japanse artsen zijn de eerste die het apparaat hebben gebruikt tijdens een chirurgische ingreep.

Niet praktisch

Erg handig werkt het overigens nog niet. De iPad is in plastic verpakt en de chirurg moet het apparaat met zijn latexhandschoenen bedienen. Twee operatieassistenten houden ondertussen het apparaat vast terwijl de arts sleep- en zoombewegingen maakt. De chirurgen verklaren zelf dat het gebruik van de iPad een succes was, maar ze zien ook nadelen. “Het plastic over het scherm zorgt voor onduidelijke afbeeldingen. Daarnaast moeten twee mensen de iPad vasthouden, niet echt praktisch”, aldus de Japanse artsen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

IPad gebruik tijdens operatie

Lees ook:

Mogelijkheden gebruik iPad in de zorg

iPods in de wachtkamer

De voor- en nadelen van de iPad in de zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.