Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

JBZ sluit OK-complex Boxtel

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Jeroen Bosch ziekenhuis sluit de operatiekamers in Boxtel omdat de kwaliteitsnormen niet worden gehaald.
jeroen bosch ziekenhuis.jpeg
Jeroen Bosch Ziekenhuis

Vanaf 1 april vinden alle operaties plaats in het nieuwe ziekenhuis in Den Bosch. 

Patiëntveiligheid
Een interne projectgroep heeft de conclusie getrokken dat grote investeringen in medewerkers en infrastructuur zijn vereist om de voorzieningen met betrekking tot hygiëne en infectiepreventie en patiëntveiligheid op het gewenste basisniveau te brengen. De beslissing om de operatiekamers in Boxtel te sluiten heeft geen personele gevolgen.  

Buitenpoli
Het aantal patiënten dat in Boxtel werd geopereerd is volgens het ziekenhuis de afgelopen jaren ook aanzienlijk teruggelopen. Ten opzichte van 2012 was het aantal operaties in 2014 al ruim zeventien procent minder en deze dalende lijn is het afgelopen jaar doorgezet. De hoofdlocatie in Den Bosch biedt met zestien operatiekamers voldoende ruimte om de patiënten uit Boxtel over te nemen. In Boxtel blijft een buitenpoli bestaan. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.