Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

JBZ voorziet couveuseafdeling van webcams

Mark van Dorresteijn
Ouders van vroeggeboren kinderen kunnen sinds kort gebruik maken van de mogelijkheid om hun kind dat in de couveuse ligt, thuis via een webcam te volgen. De couveuseafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is blij met de realisatie van dit project ‘Live Baby’. Het project is mede gerealiseerd dankzij de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
JBZ voorziet couveuseafdeling van webcams
Foto: ANP - Cynthia Boll

De couveuseafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis beschikt over 12 couveusesuites. Niet alleen moeder en kind kunnen op deze kamer verblijven, maar ook de vader kan blijven slapen. Hoewel de ouders dus al dicht bij hun kindje kunnen zijn, hebben de webcams zeker een meerwaarde. Ouders kunnen altijd en overal via de computer inloggen om even naar hun kindje te kijken. Unithoofd Paul van Hal heeft er daarom altijd voor gepleit dat het systeem ook in de nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis weer moest gaan draaien.

Samen kijken

Bart en Michelle Verhoeven maken gebruik van ‘Live Baby’ om thuis naar hun zoon Tijmen te kijken. ‘Overdag waren we eigenlijk de hele dag wel in het ziekenhuis. ’s Avonds, voordat ik naar bed ga, kan ik dan nog even kijken.’ Ouders kiezen zelf met wie ze de inloggegevens delen en wie er dus nog meer mee kunnen kijken. Zo kunnen bijvoorbeeld ook opa en oma thuis al van hun kleinkind genieten. ‘Zeker voor mensen die ver weg wonen, moet dit erg fijn zijn’, aldus vader Bart. ‘En je kunt thuis ook samen met bezoek naar de baby kijken.’

Praktisch en gebruiksvriendelijk

Voor de couveuseafdeling werkt het systeem ook prettig. Sandra van Limpt, coördinerend verpleegkundige, is blij dat ‘Live Baby’ nu optimaal draait. Het is erg eenvoudig een account voor ouders aan te maken en de inloggegevens worden direct per mail verstuurd. Ze kunnen dezelfde dag nog gebruik maken van ‘Live Baby’. In verband met de privacy is er geen geluid bij de beelden. Het is fijn dat de camera eventueel ook even uitgezet kan worden als medewerkers of ouders dit nodig vinden. ‘In de praktijk gebeurt dit eigenlijk nooit. Je hebt op een gegeven moment ook niet meer in de gaten dat er een camera hangt’, aldus  Sandra.

 

 

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.