Je opstellen als kritische ouder is moeilijk’

Voor ouders van kinderen met een verstandelijke beperking is het erg lastig om kritisch te zijn. Dat zegt Angela Backx, senior inspecteur gehandicaptenzorg en wettelijk vertegenwoordiger van haar zus Loes.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Angela Backx met haar zus Loes

Angela Backx, senior inspecteur gehandicaptenzorg, is wettelijk vertegenwoordiger van haar zus Loes, die het syndroom van Down heeft. Ze ziet soms dat er in de instelling van haar zus gehandeld wordt in strijd met de wet- en regelgeving. Backx houdt de petten van inspecteur en wettelijk vertegenwoordiger strikt gescheiden. ‘Op de groep waar mijn zus woont, ben ik er voor haar.’ Ze begrijpt goed hoe moeilijk is voor de ouders van kinderen met een verstandelijke beperking goed om kritisch te zijn op de zorgverlening. ‘Vanwege de levenslange afhankelijkheidsrelatie is het lastig om je op te stellen als kritische ouder. Je staat al gauw te boek als vervelende ouder.’ Lees het hele interview met Angela Backx in het augustusnummer van Zorgvisie Magazine.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.