Jeroen Bosch Ziekenhuis verliest epd-zaak Alert

De rechtbank in Den Bosch heeft vandaag geoordeeld dat het Jeroen Bosch Ziekenhuis het contract met zorg-IT-specialist Alert niet had mogen ontbinden. De 9 miljoen euro claim van het ziekenhuis tegen Alert is hiermee van tafel.
Jeroen Bosch Ziekenhuis verliest epd-zaak Alert

Volgens de rechter heeft het ziekenhuis het contract ten onrechte ontbonden en is onvoldoende duidelijk gemaakt waarom Alert tekortschoot. De rechter kwam niet toe aan de vraag of Alert fouten heeft gemaakt. Nog drie andere ziekenhuizen hebben een conflict met Alert over de mislukking van het softwareproject.


Andere ziekenhuizen

Naast het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat het om het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, Bernhoven in Uden en het Atrium MC in Zuid-Limburg. Binnenkort doet de rechter uitspraak over de eis tot schadevergoeding van het TweeSteden Ziekenhuis. Alert eist in een andere procedure een schadevergoeding van de vier betrokken ziekenhuizen.


Stap in

3
24

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.