Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeroen Kleinjan wordt bestuursvoorzitter Carintreggeland

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Kleinjan vertrekt als bestuurslid van het Deventer Ziekenhuis. Op 1 juni begint hij in een nieuwe functie.
Kleinjan Jeroen.Deventer Ziekenhuis.jpg
Foto: Deventer Ziekenhuis

Kleinjan heeft acht jaar als bestuurslid in het Deventer Ziekenhuis gewerkt.

Patiëntendossier
Hij was onder meer betrokken en verantwoordelijk voor de verhuizing van het ziekenhuis naar het nieuwe onderkomen. Mede onder zijn leiding introduceerde het ziekenhuis in 2015 een online patiëntendossier (MijnDZ) en verwierf het prijzen als meest gastvrije (2011, 2013) en meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland (2015).

Deventer Ziekenhuis
De raad van toezicht van het Deventer Ziekenhuis spreekt zijn waardering uit voor de integere, transparante en inspirerende manier waarop Jeroen Kleinjan sinds 2007 zijn rol als bestuurder van het Deventer Ziekenhuis heeft vervuld. Sinds eind 2014 heeft hij dat samen gedaan met bestuursvoorzitter Gita Gallé. De leden van de raad van toezicht betreuren zijn vertrek, maar hebben begrip voor zijn overwegingen en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie. Binnenkort start de werving voor een opvolger. 

 

Carintreggeland
De raad van toezicht van woon-, welzijn- en zorgorganisatie Carintreggeland is verheugd over de benoeming van Jeroen Kleinjan. Met zijn achtergrond en kwaliteiten zal hij naar hun verwachting, samen met de managers en de medewerkers, Carintreggeland verder profileren. Kleinjan volgt interim bestuurder Luc Kenter op die per 1 mei vertrekt. Op korte termijn zal de werving voor een tweede bestuurder starten.

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Als leidinggevende van een zelfsturend team heeft u een andere rol, een andere positie en een ander profiel. Leer betere teamprestaties te leveren door los te laten. Bekijk het programma van de Masterclass Leidinggeven op afstand op 22 april.
Lees meer>>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.