Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeroen Lambriks nieuwe bestuurder bij Fokus

Redacteur Zorgvisie
Jeroen Lambriks is aangesteld als nieuwe bestuursvoorzitter bij Fokus, een organisatie die zelfstandig wonen voor mensen met een zware fysieke beperking mogelijk maakt. Hij volgt per 1 september Okko Jongsma op, die sinds 1994 bij Fokus werkte.
Jeroen-Lambriks-400.jpg
Foto: Jeroen Lambriks

Lambriks is op het moment nog directeur van Inforsa en lid van het directieteam van Victas, twee onderdelen van gzz-aanbieder Arkin. Daarnaast heeft hij ervaring in categorale en algemene ziekenhuizen, de verslavingszorg en als directielid van een forensische ggz-instelling, schrijft Fokus in een persbericht. ‘Hij is opgeleid als professional en manager in de zorg en was bestuurlijk actief in de verpleegkundige beroepsvereniging V&VN’, staat in het bericht te lezen.

Volgens Fokus hebben de raad van toezicht, de cliëntenraad, ondernemingsraad en het management Lambriks gekozen omdat ze denken dat hij de organisatie verder kan ontwikkelen en de continuïteit van het Fokuswonen kan verzorgen.  

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.