Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeugdmanagers vormen ‘Gideonsbende’

Managers in de jeugdgezondheidszorg zijn een beweging begonnen. De ‘Gideonsbende’ wil de zorg voor jeugd verbeteren via onder meer congressen en fondsenwerving.

De zogenoemde Gideonsbende bestaat uit tien managers van thuiszorgorganisatie en gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD’en). Ze willen de zorg voor kinderen van 0 tot 19 jaar in het hele land verbeteren door meer samenwerking en continuïteit te bewerkstelligen. “Wij willen puur naar het kind kijken, los van structuren en instellingsbelangen”, vertelt Sophia Hoogendoorn, manager jeugdgezondheidszorg bij thuiszorgorganisatie Zuwe. “Soms verwijzen organisaties kinderen niet door omdat ze hun productie nog moeten halen, of vanwege machtskwesties. Het belang van het kwetsbare kind moet instellingsbelangen kunnen doorkruisen.”

Fondsenwerving

De groep heeft onlangs de Stichting Het Kwetsbare Kind opgericht om fondsen te werven voor nieuwe activiteiten. “We zoeken naar mogelijkheden om ons initiatief breder te trekken, naar het hele land. Alleen willen we niet in bestaande overlegstructuren terechtkomen”, zegt Hoogendoorn.

Project kindermishandeling

Tot nu toe heeft de Gideonsbende twee conferenties georganiseerd en een manifest opgesteld. Ook heeft de groep een simulatiespel gemaakt voor iedereen die professioneel met jeugd te maken heeft, Kind als rode draad. Een project over kindermishandeling zit in de pen. Leden van de Gideonsbende dragen inhoudelijk bij aan de leergang jeugdgezondheidszorg van het Erasmus centrum voor managementdevelopment in de zorg. De eerste lichting deelnemers van deze cursus heeft de Gideonsbende opgericht. (Redactie ZorgVisie – Krista Kroon)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.