Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

John Taks bestuurder bij Albert Schweitzer ziekenhuis

De raad van bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis wordt per 1 november 2010 uitgebreid met John Taks. Hij vult hiermee Pier Eringa aan die op 1 februari als bestuursvoorzitter is begonnen.
John Taks bestuurder bij Albert Schweitzer ziekenhuis

Op dit moment is Taks lid van de raad van bestuur van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. Hij heeft rijke ervaring in de ziekenhuiswereld.

Zuwe Hofpoort Ziekenhuis

John Taks werkt sinds 2005 in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, eerst als directeur Zorg en sinds 2008 als lid van de raad van bestuur. In 2009 heeft hij na de pensionering van de voorzitter van de raad van bestuur tijdelijk als eenhoofdige raad van bestuur gefunctioneerd.

Portefeuilleverdeling

Voorafgaand daaraan heeft Taks uiteenlopende functies bekleed in zowel algemene, topklinische als academische ziekenhuizen. Van oorsprong is hij verpleegkundige. Hij heeft zijn kennis daarna uitgebreid met tal van studies op het gebied van gezondheidswetenschappen, bedrijfskunde en management. Pier Eringa: “Met zijn rijke ervaring binnen de ziekenhuiswereld is John Taks een welkome aanvulling binnen de raad van bestuur. Onze portefeuilleverdeling is nog niet bekend. We gaan hierover in overleg.”

Raad van toezicht

De raad van toezicht van het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft afgelopen dinsdag het definitieve besluit genomen tot de benoeming van Taks, na positieve adviezen van Eringa, de Vereniging Medische Staf, het management, de Ondernemingsraad en de Cliëntenraad. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Ook Albert Schweitzer Ziekenhuis sponsort voetbalclub

Albert Schweitzer ziekenhuis verkort ligduur patiënten

Inkoopproces bij Albert Scweitzer geautomatiseerd met SAP

Computervirus legt EPD Albert Schweitzer ziekenhuis plat

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.