Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Joke de Vries hoofdinspecteur Verpleging en Langdurige Zorg

Joke de Vries is op 1 november gestart als hoofdinspecteur Verpleging en Langdurige Zorg bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Zij volgt Jenneke van Veen op, die op 1 februari 2011 met pensioen gaat.
Joke de Vries hoofdinspecteur Verpleging en Langdurige Zorg

Kwetsbare mensen

De Vries is van huis uit criminoloog en heeft diverse functies vervuld op het gebied van zorg. Zo was zij hoofdinspecteur bij de Inspectie Jeugdzorg, plaatsvervangend directeur Gehandicaptenzorg bij het ministerie van VWS en voorzitter van het bestuur van een verzorgingshuis in Amsterdam. Joke de Vries draagt de zorg een warm hart toe: “Ervoor zorgen dat de meest kwetsbare mensen in onze samenleving een zo menswaardig mogelijk bestaan hebben. Daar wil ik graag aan bijdragen.”

Van Veen

Jenneke van Veen is bijna 25 jaar werkzaam bij de inspectie, waarvan de laatste 7 jaar als hoofdinspecteur. Zij draagt per 1 november haar taken als hoofdinspecteur over aan Joke de Vries, maar blijft tot 1 februari als adviseur verbonden aan de IGZ. Op 7 december vindt een afscheidscongres plaats in de Jaarbeurs in Utrecht over veiligheid, vrijheid en verantwoording in de zorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

IGZ: ‘Kwaliteit privéklinieken verbeterd’

IGZ: Kwaliteit thuiszorg moet beter

IGZ bekijkt klachten over Almelose arts

Verpleeghuisbewonders klagen bij IGZ over vieze maaltijden

Zorgvisie Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.