Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolande Sap commissaris bij KPMG

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Voormalig Groen Links-fractieleider Jolande Sap wordt commissaris bij adviesbureau KPMG. Hiermee is de nieuwe raad van commissarissen compleet.
Jolande Sap commissaris bij KPMG
Foto: Corporate KPN

Dat maakt KPMG vandaag bekend.

Raad van commissarissen

De nieuwe raad bestaat in zijn geheel uit externe leden en is op 1 mei dit jaar officieel aangetreden. Voorzitter is Bernard Wientjes en de andere leden zijn vice-voorzitter Laetitia Griffith, Steven van Schilfgaarde en Jan Maarten Slagter. Wientjes: ‘Wij ondersteunen van harte de ambitieuze missie van KPMG om de norm in de sector te zijn en zullen de realisatie daarvan kritisch volgen. Hierbij nemen we de belangen van alle stakeholders in acht.’

Groen Links

Jolande Sap (1963) is sinds 2013 onder meer voorzitter van NPHF Federatie voor Gezondheid en sinds 2014 voorzitter van Fairfood International. Voor die tijd was zij onder andere lid van de Tweede Kamer, van 2008 tot 2012 namens GroenLinks. Van deze partij was zij tevens fractieleider tussen 2010 en 2012. Na haar vertrek uit de politiek bleef ze nauw betrokken bij maatschappelijke onderwerpen op het snijvlak van duurzaamheid en de gezondheidszorg, voedselvoorziening en de kledingindustrie.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen. Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.