Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jonge artsen willen aandacht voor leiderschap

Sarah Berends
Jonge artsen willen meer aandacht voor leiderschap in de opleidingen. Om dat te bereiken hebben ze het Platform Medisch Leiderschap opgericht. Sinds vrijdag is het platform online.
Jonge artsen willen aandacht voor leiderschap
Foto: ANP - Lex van Lieshout

‘De ontwikkeling van de vaardigheid van medisch leiderschap is nog niet voldoende geprofessionaliseerd in de opleidingen’, staat op het online Platform. ‘Ook zijn artsen nog onvoldoende voorzien van kennis voor het vervullen van leidinggevende taken in medische organisaties. Zij hebben onvoldoende inzicht in het bestuurlijk krachtenveld en het belang van samenwerken.’ Als gevolg hiervan zouden veel organisaties met opvolgingsproblematiek kampen. Het platform wil dat artsen vaker managementfuncties vervullen.

Netwerk

Het platform wil een (inter)nationaal netwerk bouwen voor artsen die actief (willen) zijn op het gebied van medisch leiderschapsposities. Tevens willen de jonge artsen achter het platform als kwartiermaker initiatieven initiëren en faciliteren die bijdragen aan de ontwikkeling van de vaardigheid Medisch leiderschap.

Bestuur

Het Platform is in 2012 opgericht door de toenmalige De Jonge Orde samen met huisartsen in opleiding (LOVAH), jonge huisartsen (Generation Next), sociaal geneeskundigen in opleiding (LOSGIO/NVAG) en de landelijke artsenfederatie KNMG. Zij vormen tevens het bestuur van het Platform.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.