Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Jonge zorgmanagers zijn minder ambitieus

Het wordt steeds lastiger managers tussen de leeftijd van 30 en 40 jaar te vinden die willen doorstromen naar de top van een zorgorganisatie. Dit blijkt uit onderzoek van consultancybureau Twynstra Gudde Adviseurs en Managers.

Het bureau concludeert dat talentmanagement voor zorginstellingen de belangrijkste opgave is voor de komende tien jaar. Nu ambieert slechts veertien procent van de ‘jonge’ managers een positie in de top van de organisatie. Vergeleken met andere sectoren is de zorgmanager het minst ambitieus.

Topfuncties

Jonge managers wisselen sneller van baan omdat zij meer dan hun oudere collega’s op zoek zijn naar afwisseling, verwacht Twynstra Gudde. Voor jonge managers is een goede balans tussen werk en privé de belangrijkste randvoorwaarde. Daarom kiezen zij vaker voor een deeltijdfunctie. De conclusie is dat organisaties veel tijd moeten steken in het behoud van goede werknemers.

Drijfveren

De belangrijkste reden om een topfunctie te willen bekleden is de uitdaging, antwoordt 93 procent van de geïnterviewden voor het onderzoek. Het maximale uit jezelf halen, is ook van groot belang, zegt 67 procent. Daarna komt de beloning voor het werk (40 procent) en status (17 procent). ‘When you are good enough, you are old enough’, is volgens het onderzoek het nieuwe credo. Leeftijd speelt voor de groep ondervraagden tussen 30 en 40 jaar een zeer beperkte rol. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Zorgmanagers vergelijken prestaties te weinig

1,1 miljoen voor topmannen Albert Schweitzer

Foto-impressie zorgmanager van het jaar 2009

Bussemaker rekt termijn palliatieve zorg op

1 REACTIE

  1. Een Idee. We hebben in NL 100 Ziekenhuizen. Laten we een start gaan maken met ” JOB Rotation ” van Managers in de Zorg in Ziekenhuizen in NL.Heeft voor de Zorg , maar ook voor het Management veel voordelen. Bereid om daar eens met elkaar in Debat te gaan met Beleidsmakers in de Zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.