Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Jongeren opereren elkaar voor baan bij UMCU

Redactie Zorgvisie
Met de Hyves-campagne ‘Doktertje Spelen’ laat het UMC Utrecht jongeren op een nieuwe manier kennis maken met haar leer-werktrajecten.
Jongeren opereren elkaar voor baan bij UMCU

Jongeren kunnen online ‘operaties’ uitvoeren op hun vrienden en kans maken op een baan voor een dag in het ziekenhuis. “Veel jongeren hebben een onvolledig beeld over werken in een ziekenhuis”, vertelt hoofd Werving Nicole Lisman. “Ze weten dat je arts of verpleegkundige kunt worden, maar niet dat je bijvoorbeeld laborant Klinische Neurofysiologie kunt worden en dat je meteen na je havo al aan die opleiding kunt beginnen. Hoe eerder je de interesse van jongeren wekt, hoe groter de kans is dat ze hun vakkenpakket afstemmen op de ziekenhuisloopbaan van hun keuze.” De campagne richt zich op middelbare scholieren die hun vakkenpakket nog moeten kiezen.

Hersenen, benen of borst(en)

Op de vriendensite Hyves verschijnt een klungelige arts die met drie messen jongleert. Verder sieren een fietspomp en zaag het toneel. Eenmaal doorgeklikt kan de gebruiker een foto toevoegen van zichzelf en vervolgens het soort operatie. Het is mogelijk om benen af te zagen, hersenen te verwijderen of borst(en) op te pompen Hyves-vrienden. Wanneer gebruikers de campagne op hun eigen profielpagina zetten, maken zij kans op een baan voor een dag in het UMC Utrecht. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

UMCU ontwikkelt computerspel voor jonge arts

Film ‘Maak werk van zorg’ moet jongeren aantrekken

Chatrobot licht jongeren voor over seks en drugs

1 REACTIE