Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Jos Aartsen: ‘Discussie over concentratie moet open’

Tea Keijl
Volgens bestuursvoorzitter Jos Aartsen van het UMCG is het onvermijdelijk dat acute zorg geconcentreerd wordt. Maar hij ziet het huidige concurrentiemodel en de defensieve houding bij bestuurders en gemeenten als struikelblok voor vergaande samenwerking. ‘We moeten de discussie daarover open durven voeren.’
Jos Aartsen
Premium

Aartsen riep in zijn nieuwjaarsrede

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. De heer Aartsen wil bezuinigen. Dat gaat vanzelfsprekend niet door bezuinigen op de eigen organisatie. De reserves van de umc’s lopen weliswaar in de tientallen miljoenen, maar dat is natuurlijk niet genoeg. Dus halen we omzet weg bij de kleine ziekenhuizen. Die gaan dan, in nauwe samenwerking met de verzekeraars, failliet en zo kan het UMCG weer een tijdje verder. De patienten ook. Veel verder. Reizen m.n. Ja, de hoge heren hebben visie. Wie een hartaanval kreeg, kan toch best naar Groningen of Zwolle rijden? Wel graag elektrisch, natuurlijk. En heb je geen auto, gaat er toch altijd wel een bus? Zorg dicht bij de mensen. Leuke illustratie van het gat tussen wens en werkelijkheid in de zorg.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.