Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jos Poelmann verlaat de Pompestichting

Mark van Dorresteijn
Bestuursvoorzitter Jos Poelman verlaat de Pompestichting per direct na ingrijpen van de raad van toezicht. Interne bronnen melden dat er een onwerkbare situatie was ontstaan tussen de vier bestuurders van Pro Persona. Dat laat Psy.nl weten op haar website.
Jos Poelmann verlaat de Pompestichting

Al eerder was besloten dat de raad van bestuur van Pro Persona van vier bestuurders terug zou gaan naar twee. Na een interne strijd was duidelijk dat Poelmann eind dit jaar afscheid zou nemen. Zijn afscheidsreceptie was al vastgesteld op 7 december. In de tussentijd zijn volgens Psy de verhoudingen binnen de raad van bestuur zo geëscaleerd, dat de raad van toezicht heeft ingegrepen en Poelmann per direct de wacht heeft aangezegd.

Fusie

Sinds 1994 is Poelmann aan de Pompestichting verbonden. Eerst als algemeen directeur, later als bestuursvoorzitter van de raad van bestuur. Na een fusie in 2003 tussen de Pompestichting en GGZ Nijmegen en vervolgens met kliniek Overwaal en De Gelderse Roos ontstond per 1 januari 2009 Pro Persona. Poelmann maakte deel uit van de raad van bestuur van Pro Persona. De andere bestuurders zijn Christoph Hrachovec, Ron Akkerman en Ruud Sponselee.

Documentaire

Begin dit jaar kwam Jos Poelmann hard in aanvaring met Nebahad Albayrak, de toenmalige staatssecretaris van Justitie. Aanleiding was de documentaire Longstay over het leven van tbs’ers die verblijven op de longstaykliniek van de Pompestichting. Albayrak vond het niet kunnen dat in de documentaire tbs-gestelden volledig in beeld kwamen en ze meende dat de Pompestichting onvoldoende moeite had gedaan om slachtoffers en nabestaanden hierover te informeren. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.