Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kabinet akkoord met rapportage Wtcg

Mark van Dorresteijn
De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Bussemaker ingestemd met de voortgangsrapportage Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg).
Kabinet akkoord met rapportage Wtcg

In de rapportage wordt ingegaan op het advies van de Taskforce over de verbetering en verdere afbakening van de Wtcg. Hiervoor werd begin dit jaar vijftig miljoen euro beschikbaar gesteld. De taskforce heeft inmiddels aanvullende criteria ontwikkeld waardoor een betere afbakening van de groep chronisch zieken en gehandicapten ontstaat.

Taskforce Wtcg

De taskforce kreeg de opdracht op ervoor te zorgen dat meer mensen uit de doelgroep onder de wet gaan vallen. De taskforce kijkt met name naar medicijngebruik (FKG), diagnoses voor ziekenhuisopnames (DKG) en zeldzame aandoeningen. Ook onderzoekt de taskforce of er op de lange termijn een nieuwe afbakeningssystematiek kan komen op basis van het classifictiesysteem ICF. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Taskforce moet vergoeding chronisch zieken verbeteren

Cao-loon gehandicaptenzorg gaat omhoog

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.