Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kaljouw voorzitter College sanering

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het College sanering zorginstellingen wordt sinds 1 juli bestuurd door de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit. Het bestuur bestaat uit voorzitter Marian Kaljouw en bestuurslid Wim Sijstermans.
nza, csz, raad van bestuur marian kaljouw en wim sijstermans
De NZa heeft een verbeterplan met VUmc besproken en blijft de voortgang de komende twee jaar volgen.

Het Csz is de toezichthouder op alle vastgoedtransacties in de zorg. De medewerkers van het college zijn nu in dienst bij de NZa.

Zorgvastgoed

Het merendeel van het werk van het College sanering is gericht op het verlenen van goedkeuring bij transacties rond onroerende zaken. Als een instelling voor gezondheidszorg zijn onroerende zaken wil verkopen of verhuren, dan kan dat alleen als daar van te voren goedkeuring voor is verleend door het College sanering. De achterliggende gedachte bij de wetgever voor deze regeling is dat er zo veel mogelijk geld in de gezondheidszorg dient te blijven en niet wegvloeit naar bijvoorbeeld gemeenten of projectontwikkelaars. Om dit te bereiken houdt het College sanering toezicht op de verkoop of verhuur van onroerend goed van zorginstellingen. Het College sanering ziet er op toe dat dit proces open en transparant is en dat er uiteindelijk een marktconforme prijs wordt betaald aan de instelling.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.