Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamercommissie houdt Klink in Nederland

Minister Ab Klink van VWS kan volgende week niet naar de Verenigde Staten reizen vanwege een besluit van de vaste Kamercommissie van VWS. De commissie wil dat de minister in Nederland is voor het geval er nog debatten gevoerd moeten worden voor de start van het zomerreces.
Kamercommissie houdt Klink in Nederland

De SP-fractie heeft de Kamercommissie bewogen om Klink thuis te houden. In een mail van de fractie aan de commissieleden staat: “De SP-fractie vindt het hoogst bevreemdend dat de minister 19 mei, anderhalve dag voor het laatste reces van deze Kamer, naar het buitenland vertrekt omdat daardoor (hoogst waarschijnlijk) AO’s die verzocht zijn geen doorgang kunnen vinden. De SP-fractie wil de commissie verzoeken om een beroep op de minister te doen om zijn bezoek uit te stellen en present te blijven voor overleg met de Kamer. Juist omdat de minister de enige bewindspersoon is op het ministerie hechten wij hier grote waarde aan.”

Minister beschikbaar

De vaste Kamercommissie heeft het verzoek overgebracht aan Klink en gaat er nu dan ook van uit dat, mocht er volgende week woensdag of donderdag een algemeen overleg of een debat ingepland moeten worden, de minister beschikbaar is. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Demissionair? Klink gaat door!

Klink wil alle onverzekerden opsporen

Longartsen zoeken confrontatie met minister Klink

Orde naar de rechter vanwege plannen Klink

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.