Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kamerlid Liane den Haan: ‘Er zijn te veel perverse prikkels in de zorg’

Redacteur Skipr en Zorgvisie
Twintig nieuwe Kamerleden telt de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport, naast de dertien Kamerleden die in deze commissie al langer het beleid van VWS controleren. Zorgvisie is benieuwd naar wat de nieuwe commissieleden belangrijk vinden en geeft hun de kans zich te voor te stellen. De vijfde in deze serie is Liane den Haan, Kamerlid in haar eigen fractie.
Liane Den Haan

Wat zijn uw plannen voor de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Misschien kan mevrouw de Haan met haar achtergrond in de Zorg zich ook vinden in de stellingname, dat het verlies van de Gezondheidsleer in alle opleidingen, die iets met het kind en de lichamelijke opvoeding naar duurzame gezondheid te maken hebben, die met haar enorme preventiekracht tot in de arbeiderswijken (buitenspelen) van weleer, maar zeker ook in het Onderwijs (gymnastiek, schoolbanken, zang en dans) effectief bleek, weleens tot deze onbestuurbare Zorgmammoettanker hebben geleid. En dat dus de kern in het verlies van kennis zit, ontstaan toen we de Anglo-Amerikaanse wijze van leven en hun slechts vanuit de Ziekteleer werkende geneeskunde overnamen. Niet te politiek, maar de wetenschap moet zich herbronnen. Ook corona verslaan we vooral met de hygienemaatregelen uit de Gezondheidsleer. Politiek bedrijven is geneeskunde bedrijven in het groot (R.Virchow)

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.