Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Kankerzorg wordt groot probleem’

De kankerzorg wordt in de toekomst een groot probleem. Dat schrijft de Signaleringscommissie Kanker (SCK) van KWF Kankerbestrijding in het rapport Kanker in Nederland tot 2020, aldus vakblad Medisch Contact.
‘Kankerzorg wordt groot probleem’

Het rapport beschrijft trends in incidentie, sterfte en prevalentie van kanker gedurende de periode 1989-2007 en geeft prognoses tot het jaar 2020. Door de vergrijzing, vroege opsporing en effectievere behandelingen zal de absolute incidentie van kanker volgens de SCK flink toenemen. De verwachting is volgens Medisch Contact dat het aantal diagnoses kanker met meer dan veertig procent zal stijgen: van 87 duizend in 2007 tot 123 duizend in 2020.

Kankerzorg

In het rapport wijst de SCK erop dat stakeholders zich zullen moeten beraden op uitbreiding van het aantal opleidingsplaatsen en faciliteiten en efficiëntere inrichting van de zorg en nazorg. Ook is er volgens de schrijvers van het rapport veel winst te halen op het terrein van primaire preventie. De SCK biedt de aanbevelingen uit het rapport op 6 september aan aan de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

‘Eenderde ziekenhuizen scoort onvoldoende op borstkankerzorg’

Xtc tegen bloedkanker

Specialisten boos vanwege schrappen vergoeding kankermedicijn

Risico’s overschat van bevolkingsonderzoek borstkanker

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.