Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kant ongerust over nieuwe Univé-polis

Univé lanceert de zekur-polis die goedkoper is door een beperkte keuze in zorgaanbieders en de hoeveelheid zorg via internet en telefoon. “Dit is een gevaarlijke stap naar tweederangs zorg voor mensen met een kleine portemonnee,” stelt Tweede Kamerlid Agnes Kant.

Kant

Tweede Kamerlid Agnes Kant wilde gisteren in het Vragenuur een reactie van minister Klink van Volksgezondheid op het nieuws dat verzekeraar Univé uitgeklede zorgpolissen wil aanbieden aan jongeren. De goedkope polis van Univé is volgens Kant een aantasting van solidariteit tussen jong en oud, gezond en ziek, en arm en rijk. “Jongeren zijn relatief gezonder dan ouderen, zij zullen makkelijker het risico nemen van een uitgeklede verzekering. Jongeren met gezondheidsproblemen krijgen die keuze uiteraard niet. Ten tweede zullen jongeren met weinig inkomen om financiële reden de slechtere polis kiezen, waarmee ze straks zijn aangewezen op tweederangs zorg.”

Planbare hulp

Van zekur-houders wordt gevraagd dat ze bij planbare hulp naar een van de elf door Univé gecontracteerde ziekenhuizen gaan. Eventuele hulpmiddelen moeten worden afgenomen bij een van de twee gecontracteerde leveranciers. Medicijnen kunnen slechts bij de internetapotheek van Univé besteld worden. Voor huisartsenzorg kunnen verzekerden terecht bij elke huisarts, maar op termijn alleen bij geselecteerde centra. In de regio Den Haag zal de sturing al in 2008 ingezet worden. (Huisartsvandaag.nl)

Links

Eerste zorgverzekering met selectieve contractering

Zorgverzekeraars frustreren marktwerking

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.