Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kedzierski naar Emiraten

Hans Kedzierski,voormalig bestuursvoorzitter van GGZ Friesland en het Medisch Centrum Alkmaar heeft een nieuwe baan. Sinds 1 februari is hij ceo van het Sheikh Khalifa General Hospital in Umm Al Quwain, een van de zeven Verenigde Emiraten. Daarvoor was hij ceo van het Al Wakra Hospital in Qatar.
Kedzierski naar Emiraten

‘Ik heb een contract voor vijf jaar getekend’, aldus Kedzierski. Hij sprak zondag tijdens het  Nederlandse programma van de Himss, de Amerikaanse IT-beurs gespecialiseerd in gezondheidszorg. Kedzierski legde uit dat in de Arabische wereld beslissingen over de aanschaf van medische apparatuur gebaseerd zijn op banden van de leverancier met invloedrijke families.Om de zoveel tijd is een andere familie aan de beurt. Arabieren zetten ook niets op papier want daar kun je aan gehouden worden. Dat maakt het managen ingewikkeld maar niet minder interessant. ‘Ook is het lastig om medisch specialisten te laten samenwerken omdat zij uit allerlei landen afkomstig zijn. Dit alles maakt dat het moeilijk is om de zorg te verbeteren, ondanks de enorme bedragen die worden geïnvesteerd.’ (Zorgvisie-Eric Bassant)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.