Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kees Donkervoort bestuurder Zorgpartners Friesland

Mark van Dorresteijn
Kees Donkervoort is per juni 2013 benoemd tot de nieuwe bestuurder van Zorgpartners Friesland. Hij wordt tevens de nieuwe voorzitter van Medisch Centrum Leeuwarden (MCL).
Kees Donkervoort bestuurder Zorgpartners Friesland
Foto: MC Leeuwarden

Volgens de raad van toezicht is de benoeming van Donkervoort mede gebaseerd op positieve adviezen van de raad van bestuur, de directie MCL, het bestuur van de medische staf MCL, de Centrale Ondernemingsraad van Zorgpartners Friesland en een gezamenlijke vertegenwoordiging van de cliëntenraden van MCL, Tjongerschans en Noorderbreedte.

Ervaring Donkervoort

Donkervoort studeerde bedrijfseconomie. Hij heeft zowel in het bedrijfsleven als in de zorgsector gewerkt. In de jaren 1990-2002 bekleedde hij managementfuncties bij KPN, CasTel/Essent Kabelcom, Cogas en richtte hij als zelfstandig ondernemer energiebedrijf.com, het latere Oxxio op. In 2002 maakte hij de overstap naar de gezondheidszorg. Hij is sinds 2006 verbonden aan het Scheper-Bethesda Ziekenhuis/Zorggroep Leveste Middenveld, waar hij momenteel voorzitter van de raad van bestuur is. Deze zorgorganisatie in Drenthe bestaat uit Ziekenhuis Bethesda Hoogeveen en Scheperziekenhuis Emmen en zeventien centra voor ouderenzorg.

1 REACTIE

  1. Toen ik in 1987 naar Leeuwarden reed voor een sollicitatie, vroeg ik me af: hoe komt dat stadje aan drie ziekenhuizen? Terwijl we het in Emmen met 380 bedden doen, kreeg niet de indruk dat die Friezen veel zieker waren en het adherentie gebied kwam ongeveer overeen. Na lang nadenken, kwam ik erachter op grond van art.60 van de Gemeentewet had Leeuwarden het Triotel gesticht, de organsatie gotspe van de jaren zeventig.(vgl. Slotervaart)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.