Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Keynote Paul Iske: Mislukken als mensenrecht

In zijn keyote lezing zal Paul Iske een raamwerk introduceren voor waardecreatie door (briljante) mislukkingen te accepteren en ervan te leren. Zoals alle onderzoekers en innovatoren weten, is falen niet alleen onvermijdelijk, maar ook een essentieel leerproces. Maar mogen we falen?

En wat is de impact van cultuur op hoe we omgaan met mislukking? Waar iedereen het erover eens is dat we moeten leren van onze mislukkingen, zegt niemand hoe we dit moeten doen. Het Institute of Brilliant Failures heeft een methode en een aantal tools ontwikkeld om de geleerde lessen te extraheren en om het mogelijk te maken ze op een ander moment, op een andere plaats, te gebruiken.

De belangrijkste boodschappen van Iske:

  1. Implementatie mislukt vaak in de ‘Last Mile’ vanwege ‘georganiseerde domheid’
  2. We hebben het (mensen) recht om te proberen, te ervaren, te falen en te leren
  3. Het is mogelijk om ‘Failure Intelligence’ te ontwikkelen en te leren voor, tijdens en na onze activiteiten

Profiel

Paul Iske is professor aan de School of Business and Economics, Maastricht University, gericht op Open Innovatie en Business Venturing. Ook is hij professor aan de Afdeling Informatica, Stellenbosch University, Zuid-Afrika, waar hij werkt aan Knowledge-driven Innovation.

Iske is oprichter en CFO (Chief Failure Officer) van het ‘Institute of Brilliant Failures’, met de missie om het

belang van experimenten te benadrukken om paradigmaverschuivingen en baanbrekende innovatie te bewerkstelligen. Hij is een internationale auteur, adviseur en spreker over innovatie, ondernemerschap, kennismanagement en creativiteit.

18 jaar was hij Chief Dialogues Officer, Hoofd Innovatie- en Kennismanagement bij ABN AMRO Bank. Daarvoor behaalde hij zijn PhD in Theoretische Fysica en vervulde hij een aantal functies in Strategie en R&D bij Shell.

Ga naar de volledige special van KiZ over implementatie >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.