Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Kieswijzer’ ggz geeft inzicht in plannen politieke partijen

Redacteur Zorgvisie
De geestelijke gezondheidszorg (ggz) krijgt veel aandacht in de politiek, maar het is voor veel mensen onduidelijk wat de standpunten van de verschillende partijen zijn. Daarom ontwierpen enkele partijen in de ggz een speciale 'ggz-kieswijzer'.
Stemmen-400-Fotolia.jpg
Foto: Fotolia

De website is een initiatief van GGZ Nederland, Landelijk Platform GGz/MIND, Kenniscentrum Phrenos en het Trimbos-instituut. ‘De aandacht voor geestelijke gezondheid is groter dan ooit. Net als het belang en de meerwaarde van goede geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. En niet alleen patiënten, cliënten en familieleden hebben daar baat bij, ook de samenleving profiteert hiervan’, schrijft GGZ Nederland. ‘Het is daarom belangrijk te weten hoe de verschillende politieke partijen denken over geestelijke gezondheidszorg.’

Om die reden zijn de partijen de website Kies voor ggz gestart. Daarop zijn de standpunten van negen verschillende partijen te vinden over elf thema’s, zoals de toekomst van de ggz, beschermd wonen, toegankelijkheid en ggz in de Wmo.  

Dossier geestelijke gezondheidszorg Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.