Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Kim Putters tegen marktwerking in de zorg

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft geen verstand van zorg en mag geen rol meer spelen in het toezicht op de zorg. Dat schrijft PvdA-senator Kim Putters in een ingezonden bijdrage aan het Financieele Dagblad van vandaag.
Kim Putters tegen marktwerking in de zorg

Putters ziet geen pure marktwerking in de zorg en dus ook geen rol voor de NMa. “Aan de vraag of de NMa het toezicht in de zorg kan overnemen gaat de vraag vooraf of we zover zijn dat die taken van de NZa erop zitten”, stelt Putters in zijn blog. “Antwoord: Nee, het wordt zelfs steeds duidelijker dat de zorg nooit een ideale markt zal zijn.” Lees de hele column. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Mokerslag van de NMa

Thuiszorg in beroep tegen miljoenenboetes NMa

NMa en NZa publiceren spelregels ketenzorg

Zorgvisie Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Met een beroep op de kleine groep van cliënten in de zorg die niet zelf kunnen kiezen, wordt het principe dat patiënten en gehandicapten zelf kunnen en moeten kiezen en zelf de macht in handen moeten krijgen buiten beschouwing gelaten. Het betoog van Kim Putters is voor mij een voorbeeld van het witte hoogopgeleide PvdA kader, dat het contact met werkelijk kwetsbaren heeft verloren en met verzonnen principiële standpunten, het bestaande systeem en zijn eigen positie verdedigd.

  3. Bestuurders in AWBZ-gefinancierde organisaties zijn zich heel bewust dat ze zo effectief en efficient mogelijk de te krappe middelen moeten inzetten. Daar horen verregaande samenwerkings-afspraken met collega’s bij om overlap en doublures te voorkomen. Zo vermijden we pyamadagen en burn-outs terwille van de zwaksten in onze samenleving. Hoe vangen we anders de voortdurende bezuinigingen op?

  4. Helmaal mee eens, wel blijven nadenken hoe we zorg effectiever kunnen geven, dus daar waar echt nodig mensen aanbed en anders op een andere wijze ondersteuenen. Immers er komen steeds minder verzorgers op de arbeidsmarkt. Laten we ons daar druk over maken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.