Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kimpen: ‘Als bestuurder kun je voor heel veel patiënten een verschil maken’

Patricia van der Zalm
Jan Kimpen, sinds 2009 bestuursvoorzitter van het UMC Utrecht, is door de nominatie als Zorgmanager van het Jaar ‘buitengewoon in verlegenheid gebracht’. ‘Vind ik mezelf goed? Het past niet bij mij om dat te zeggen.'
Kimpen: 'Als bestuurder kun je voor heel veel patiënten een verschil maken'
Foto: Reed/Koos Groenewold

De voordracht geeft Kimpen bijzondere voldoening omdat deze vanuit de eigen organisatie komt. ‘Het is een signaal dat hoe ik met mensen omga wordt gewaardeerd. Ik praat met iedereen, van hoogleraar tot medewerker van de beddencentrale. Als dat de belangrijkste reden is snap ik het wel.’

Kimpen, omschreven als authentiek en integer, is ‘erg gedreven’ om het voor de patiënt beter te doen. ‘Ik kan oprecht verstoord zijn wanneer ik een dame in de gang zie die haar weg niet kan vinden terwijl niemand haar helpt. Als kinderarts weet ik hoe belangrijk het is om patiënten te helpen. Ze zijn kwetsbaar.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.