Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderzorg Anders failliet

Het van fraude beschuldigde zorgbedrijf Kinderzorg Anders in Steenbergen is failliet. Over de omvang van de schulden is nog weinig bekend.
Kinderzorg Anders failliet

In het regionale dagblad BN De Stem zegt curator Ivo Stolting dat de verhuurder van het pand waar Kinderzorg Anders opereert een eerste vordering heeft gedaan. “Veel andere crediteuren hebben zich nog niet gemeld. Het personeel heeft overigens zelf het faillissement aangevraagd.”

Professionalisering

De curator wijt in het dagblad het failliet aan een ‘te snel ingevoerde professionalisering’. Oud-KZA-bestuurder Mary Alting Siberg zei in het februarinummer van Zorgvisie dat de eigenaren van het kleinschalige zorgbedrijf Kinderzorg Anders voor duizenden euro’s fraude hebben gepleegd met persoonsgebonden budgetten (pgb’s). “Zorgovereenkomsten en ontwikkelplannen zijn niet beschikbaar, laagbetaalde stagiaires en ongeschoolde begeleiders worden ingezet voor zorg met een hoog tarief en personeelsleden zetten soms vrijheidsbeperkende maatregelen in.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Aangifte pgb-fraude bij Kinderzorg Anders

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.